Ga jij binnenkort op vakantie naar Ameland? Op dit Waddeneiland is meer dan genoeg te beleven. Naast dat je er heerlijk kunt vertoeven aan het strand kun je er allerlei verschillende dingen ondernemen: zo kun je gaan raften of kajakken, of je kunt een bezoek brengen aan een braderie of één van de historische musea. Daarnaast vind je op Ameland talloze knusse restaurants en bars. Ga je een weekje weg met vrienden? Of maak je er juist een romantisch uitstapje van met je partner? Dit eiland kent alle ingrediënten voor de perfecte trip, met wie je ook op vakantie gaat. Hoe beleef je op Ameland de vakantie die bij jou past?

Vriendenweekend


Ameland is een erg geschikte bestemming voor een ongecompliceerde, gezellige vakantie met vrienden. Omdat het een Nederlands eiland is, is de reisduur erg kort en zijn jullie zó op je bestemming. Dat is fijn, want des te langer kunnen jullie genieten van de vakantie! Je kunt ervoor kiezen om lekker te gaan kamperen in de natuur of een vakantiehuis te boeken, maar ook uit hotels is er genoeg keuze. Zo kun je bijvoorbeeld overnachten bij Hotel De Jong. Dit hotel ligt op slechts een paar minuten fietsafstand van het Noordzeestrand. Je kunt hier door de duinen fietsen of wandelen, of de hele dag lekker aan het strand liggen met een boek en fijne muziek. In de avond kun je met je vriendengroep op stap gaan in één van de gezellige discotheken. Als je graag het avontuur opzoekt kun je er ook voor kiezen om samen te gaan kajakken, strandzeilen of raften. Daarnaast kun je bijvoorbeeld een workshop volgen of een museum bezoeken. 

Een romantisch uitstapje


Ga je een paar dagen naar Ameland samen met je partner en willen jullie er een romantische vakantie van maken? Dan is het fijn om in een appartement te overnachten, bijvoorbeeld in één van de huisjes van The Sunset Apartments, die uitkijken over de duinen en de dijk. Zo hebben jullie de ruimte helemaal voor jezelf en kunnen jullie in alle rust genieten! Bekijk samen de zonsondergang aan het strand onder het genot van een wijntje of cocktail, of plan een picknick aan zee. Ook kun je op Ameland samen een yogales volgen aan het strand zodat jullie even helemaal tot jezelf kunnen komen. In de Amelandse dorpen Ballum en Hollum worden regelmatig allerlei markten en braderieën georganiseerd waar je samen uren kunt rondstruinen en allerlei leuke dingen kunt vingen: van kleding tot handgemaakte sieraden, kunst en lokale eetwaar. Kortom: er is genoeg keuze uit leuke activiteiten waarmee je van jouw vakantie een droomreis kunt maken!