Fantastisch Barcelona Beach Festival – Hogueras De San Joan!

San Joan wordt elk jaar op 23 juni gevierd, niet alleen aan de Middellandse Zeekust van Spanje, maar ook in Portugal. Het begint met vreugdevuren op het strand en duurt tot de nacht van de 23e. Het is een van de meest populaire, levendige en levendige festivals in Barcelona, ​​met spectaculaire vuurwerkshows en met mensen die vaak vuurwerk afsteken op de pleinen, straten en parken. De nacht laat zien dat de bars van de stad worden overspoeld door toeristen en feestgangers en dat de stranden vol zitten met mensen die rond hun vreugdevuren feesten en heerlijke zoete en hartige gebakjes genaamd ‘cheques’ delen.

Het festival, dat dateert uit de voorchristelijke tijd en de aankomst markeert van de zomerzonnewende, de langste dag van het jaar, staat in de volksmond bekend als de Nit del Foc, of ‘nacht van vuur’. Volgens historici komt de sterke traditie van pyrotechniek in de Catalaanse cultuur van de Arabieren en werd deze in de 12e en 13e eeuw nieuw leven ingeblazen.

Het festival is rijk aan symbolen, variërend van vuur, waarvan de zuiverende vlammen de denkbeeldige wezens die in de duisternis overvloedig zijn, afschrikken en terugdringen tot “coca”, een soort broodbasis, die zowel zoet als hartig kan zijn, overgoten met pijnboompitten of stukjes varkensvlees geknetter. Water is ook een sterk thema van het festival, mensen verzamelen zich op het strand van Barceloneta in de nacht van 23 op de 23ste en haasten zich om middernacht de zee in, omdat het water deze nacht genezende krachten zou hebben en het verhaal gaat dat door je voeten te wassen in de zee op deze nacht reinigt u effectief uw zonden. Er is ook de traditie om over het vuur te springen om je zonden weg te branden (vanwege het symbolische karakter van vuur op het festival) maar gelukkig is dit niet verplicht!

Voor een comfortabele en centrale plek om te verblijven tijdens uw verblijf in Barcelona, ​​vindt u enkele van de beste appartementen en hotels van Barcelona in de centrale prestigieuze wijk Gràcia, waar u zich op 5 minuten van Placa Cataluyna en Las Ramblas bevindt. Dicht bij het strand van Barceloneta of Villa Olympica zijn is belangrijk om ten volle te profiteren van dit magische festival en gelukkig zijn er veel Barcelona-accommodaties in dit gebied.

Amerikaanse kunstenaar, Ed Booth, om te exposeren op Laguna Beach Sawdust Art Festival

De Amerikaanse kunstenaar Ed Booth zal exposeren op het Laguna Beach Sawdust Art Festival, Winter Fantasy, op stand 130. “Dit zal mijn eerste keer zijn dat ik in het Sawdust exposeer. Ik ben erg opgewonden en kijk uit naar een geweldige show”, zegt Booth.

Het Sawdust Festival, Winter Fantasy, gelegen op 935 Laguna Canyon Road, Laguna Beach, Californië, zal worden gehouden gedurende vier weekenden, 19-20 november, 25-27 november, 3-4 november en 10-11 november om 10.00 uur. tot 18.00 uur.

De tentoonstelling van Ed Booth zal beperkte edities bevatten van NFL-grootheden Christian Okoye en Eric Dickerson. Limited editions worden ook door de atleten zelf gesigneerd. Het originele olieverfschilderij van de Christian Okoye limited edition is onlangs verkocht tijdens een beroemdheidsveiling in Caesars Palace, Las Vegas.

Ook opgenomen in de tentoonstelling zal een andere originele olie zijn die in opdracht van de Christian Okoye Foundation Celebrity Golftoernooien is gemaakt en wordt gebruikt in promotiemateriaal. Tijdens het Sawdust Festival demonstreert Ed Booth zijn schilderstijlen met olieverf en mixed media.

Geboren in Austin, Texas in 1958, realiseerde Ed Booth zich op de middelbare school dat kunst zijn passie was. Hoewel het studeren van zowel beeldende als grafische kunsten niet leidde tot een carrière in de kunsten, hielp hij hem de eerste jaren na zijn afstuderen te leren ‘mij te kennen – zowel mijn beperkingen als mijn capaciteiten’. Na een rondleiding in militaire dienst schreef hij zich in aan de universiteit om landschapsarchitectuur en grafisch ontwerp te studeren.

De Californische onroerendgoedcrisis in de vroege jaren ’90 concentreerde zijn inspanningen in de grafische kunsten en hij richtte een succesvol grafisch ontwerpbureau op. Beeldende kunst bleef echter zijn eerste liefde en waar mogelijk stapt hij weg van zijn computers en naar zijn ezel.

Erkend door zijn collega’s als een meester in het gebruik van kleur en een zelfbewuste student compositie, brengt Ed een gevoel van leven en levendigheid in zijn beelden dat niet vaak voorkomt in hedendaagse werken. Afhankelijk van zijn onderwerp schildert Ed in een zachte impressionistische stijl of, als het onderwerp dat voorschrijft, een gedurfde stijl die grenst aan abstract expressionisme.

Roll-Up voor het 13e jaarlijkse Palm Beach Festival

Het 13e jaarlijkse Palm Beach International Film Festival vindt plaats in april 2008 en de organisatoren hopen nog meer sterren en insiders uit de industrie aan te trekken dan in voorgaande jaren, waaronder internationale supersterren als Anthony Hopkins, Faye Dunaway en Michael Caine.

Tijdens de week van april worden 10 tot 17 films op het festival vertoond, waardoor veel vooraanstaande filmacteurs naar de stad trekken. Vorig jaar woonden meer dan 20.000 filmbezoekers de vele evenementen bij en nog meer worden er ook dit jaar enthousiastelingen verwacht. Bovendien zal het contingent van de filmpers van de wereld onvermijdelijk de stad heet maken op zoek naar de sterren en droomt van een exclusief interview, of op zijn minst wat roddels.

Het Palm Beach International Film Festival (BIFF) was het geesteskind van commissaris Burt Aaronson en de lokale filantroop George Elmore. Beiden hadden een visie om een ​​opwindende culturele ervaring te bieden voor het Palm Beach-gebied, en tegelijkertijd een geweldige inzamelingsactie te bieden voor lokale onderwijsinstellingen.

Tot op heden heeft de non-profitorganisatie meer dan $ 1 miljoen gedoneerd aan film- en televisieprogramma’s van lokale scholen, community colleges en universiteiten in de vorm van beurzen en beurzen. Er zijn momenteel meer dan 2.600 studenten ingeschreven voor de programma’s in het Palm Beach-gebied en ze komen allemaal in aanmerking voor hun werk om te worden vertoond op de Student Showcase of Films; vertoond tijdens festivalweek.

Sinds 2003 heeft de PBIFF een competitief element opgenomen in een poging haar internationale status uit te breiden. Prijzen worden uitgereikt in categorieën als; Op het festival worden ook Beste Regisseur, Beste Film, Beste Acteur en Beste Korte Film en prijzen voor levenslange prestaties aan filmlegendes uitgereikt.

Waarom een stretchtent altijd een goed idee is

Waarom een stretchtent altijd een goed idee is

Wat hebben de meeste particulieren en horeca-uitbaters gemeenschappelijk? Dat is hoogstwaarschijnlijk de behoefte om eender wanneer buiten te kunnen zijn, maar op dat moment wel beschut te staan of zitten tegen de weerelementen. Of het nu om het terras bij je thuis...

Hoe maak je van je evenement een succes

Hoe maak je van je evenement een succes

Wanneer je een evenement organiseert, moet je in de eerste plaats nadenken over het doel ervan. Wat wil je ermee bereiken? Als je eenmaal een doel voor ogen hebt, wordt al het andere gemakkelijker. Ga eens brainstormen en maak een lijst van alles wat er moet gebeuren...

Beleef jouw ideale Waddenvakantie

Ga jij binnenkort op vakantie naar Ameland? Op dit Waddeneiland is meer dan genoeg te beleven. Naast dat je er heerlijk kunt vertoeven aan het strand kun je er allerlei verschillende dingen ondernemen: zo kun je gaan raften of kajakken, of je kunt een bezoek brengen...