Het 13e jaarlijkse Palm Beach International Film Festival vindt plaats in april 2008 en de organisatoren hopen nog meer sterren en insiders uit de industrie aan te trekken dan in voorgaande jaren, waaronder internationale supersterren als Anthony Hopkins, Faye Dunaway en Michael Caine.

Tijdens de week van april worden 10 tot 17 films op het festival vertoond, waardoor veel vooraanstaande filmacteurs naar de stad trekken. Vorig jaar woonden meer dan 20.000 filmbezoekers de vele evenementen bij en nog meer worden er ook dit jaar enthousiastelingen verwacht. Bovendien zal het contingent van de filmpers van de wereld onvermijdelijk de stad heet maken op zoek naar de sterren en droomt van een exclusief interview, of op zijn minst wat roddels.

Het Palm Beach International Film Festival (BIFF) was het geesteskind van commissaris Burt Aaronson en de lokale filantroop George Elmore. Beiden hadden een visie om een ​​opwindende culturele ervaring te bieden voor het Palm Beach-gebied, en tegelijkertijd een geweldige inzamelingsactie te bieden voor lokale onderwijsinstellingen.

Tot op heden heeft de non-profitorganisatie meer dan $ 1 miljoen gedoneerd aan film- en televisieprogramma’s van lokale scholen, community colleges en universiteiten in de vorm van beurzen en beurzen. Er zijn momenteel meer dan 2.600 studenten ingeschreven voor de programma’s in het Palm Beach-gebied en ze komen allemaal in aanmerking voor hun werk om te worden vertoond op de Student Showcase of Films; vertoond tijdens festivalweek.

Sinds 2003 heeft de PBIFF een competitief element opgenomen in een poging haar internationale status uit te breiden. Prijzen worden uitgereikt in categorieën als; Op het festival worden ook Beste Regisseur, Beste Film, Beste Acteur en Beste Korte Film en prijzen voor levenslange prestaties aan filmlegendes uitgereikt.