De Amerikaanse kunstenaar Ed Booth zal exposeren op het Laguna Beach Sawdust Art Festival, Winter Fantasy, op stand 130. “Dit zal mijn eerste keer zijn dat ik in het Sawdust exposeer. Ik ben erg opgewonden en kijk uit naar een geweldige show”, zegt Booth.

Het Sawdust Festival, Winter Fantasy, gelegen op 935 Laguna Canyon Road, Laguna Beach, Californië, zal worden gehouden gedurende vier weekenden, 19-20 november, 25-27 november, 3-4 november en 10-11 november om 10.00 uur. tot 18.00 uur.

De tentoonstelling van Ed Booth zal beperkte edities bevatten van NFL-grootheden Christian Okoye en Eric Dickerson. Limited editions worden ook door de atleten zelf gesigneerd. Het originele olieverfschilderij van de Christian Okoye limited edition is onlangs verkocht tijdens een beroemdheidsveiling in Caesars Palace, Las Vegas.

Ook opgenomen in de tentoonstelling zal een andere originele olie zijn die in opdracht van de Christian Okoye Foundation Celebrity Golftoernooien is gemaakt en wordt gebruikt in promotiemateriaal. Tijdens het Sawdust Festival demonstreert Ed Booth zijn schilderstijlen met olieverf en mixed media.

Geboren in Austin, Texas in 1958, realiseerde Ed Booth zich op de middelbare school dat kunst zijn passie was. Hoewel het studeren van zowel beeldende als grafische kunsten niet leidde tot een carrière in de kunsten, hielp hij hem de eerste jaren na zijn afstuderen te leren ‘mij te kennen – zowel mijn beperkingen als mijn capaciteiten’. Na een rondleiding in militaire dienst schreef hij zich in aan de universiteit om landschapsarchitectuur en grafisch ontwerp te studeren.

De Californische onroerendgoedcrisis in de vroege jaren ’90 concentreerde zijn inspanningen in de grafische kunsten en hij richtte een succesvol grafisch ontwerpbureau op. Beeldende kunst bleef echter zijn eerste liefde en waar mogelijk stapt hij weg van zijn computers en naar zijn ezel.

Erkend door zijn collega’s als een meester in het gebruik van kleur en een zelfbewuste student compositie, brengt Ed een gevoel van leven en levendigheid in zijn beelden dat niet vaak voorkomt in hedendaagse werken. Afhankelijk van zijn onderwerp schildert Ed in een zachte impressionistische stijl of, als het onderwerp dat voorschrijft, een gedurfde stijl die grenst aan abstract expressionisme.